Tuesday, July 14, 2015

Eemal hullutavast ilmakärast


 Reedel käisin kinos vaatamas filmi "Eemal hullutavast ilmakärast". Romantiline suvefilm, täis armastust ja valikuid. Oma osa andis kindlasti loodus ja talu õhustik oma loomade ja inimestega.
Nii nagu selle ajastu raamatutele omane, on peategelaseks iseseisev ja julge noor neiu, kes saab hakkama iga tööga ja ootab suurt armastust, et keegi teda vallutaks, ja siis teine tähtis tegelane, kes on suur ja turvaline, kes on rasketes olukordades toeks olemas, kuid pole selline keevaline ega julge armastajatüüp. Hea suvefilm! Kuna tegemist oli lõunase aja ja keskpäevaga, oli peale minu saalis veel kümmekond keskealist naist, nii et filmi sihtgrupp ongi vist selline. Aga sobiks ka noortele neidudele, kelle süda ootab veel suurt ja kõikehaaravat armastust.

 "Eemal hullutavast ilmakärast" on kaunis armastuslugu, mille aluseks Thomas Hardy samanimeline klassikateos. See lugu jutustab iseseisvast, kaunist ja kindlameelsest noorest naisest nimega Bathsheba Everdene (Carey Mulligan), kes tõmbab ligi kolm täiesti erinevat kosilast: lambafarmer Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), keda paelub tüdruku kindlameelsus; Frank Troy (Tom Sturridge), kena ja meeletu ohvitser; ning William Boldwood (Michael Sheen), ümbruskonna jõukaim ja ihaldatuim poissmees.

See on ajatu lugu Bathsheba teel seisvatest rasketest valikutest ja tema hinge vallutavast kirest. Osades Oscari nominent Carey Mulligan ("Suur Gatsby"), Michael Sheen ("Kuninganna"), Matthias Schoenaerts ("Raha", "Rust and Bone"), Tom Sturridge ("Rokkivad raadiopiraadid"), Juno Temple ("Lepitus"). Filmi lavastajaks on Thomas Vinterberg, kelle eelmiseks filmiks oli parima võõrkeelse filmi Oscarile kandideerinud "Jaht". 

Tänapäeva kino võimalused võivad sind ikka päris endasse haarata. Suur ekraan viib  ennastki filmi, lisaks kõlarid, kuskilt selja tagant kostis lammaste määgimist, kõrvalt koera haukumist ja kui film on läbi, siis lahkud saalist, pisar veel silmanurgas, hoopis teise argisesse maailma, valgesse tuledesärasse, laste keskele, kes järgmist filmi ootavad , sina aga oled alles selles filmis ja õhustikus sees ning siis see filmi lumm hakkab tasapisi pudenema.

No comments:

Post a Comment