Saturday, January 28, 2012

Pakane koputab aknale

Ja ongi talv käes, külma üle 10 kraadi ja päike sirab taevas. Aga hea on see, et see jube pimedus hakkab murenema- hommikuti ja õhtuti on JUBA valgem.
Üks töine kümnepäevak on seljataga: korraldamine, muretsemine, finaal, kaks päeva kontrolli, üleliigse vastutuse võtmist, järelaruandluse tegemist, mõningate vigade ilmnemine, mille vastu kohe ei oska midagi teistmoodi teha, sest neid tuleb ikka, püüa mis sa püüad. Ja enda õpilastel läks ju väga hästi? Suurest väsimusest ei oskagi rõõmu tunda, kardad, et keegi teine võib tõrvatilku rõõmu sisse visata. Lootsid ju ikka, aga .... kui see käes on, siis polegi seda head tunnet. Nii et selline mõistukõne, mis on lõpuni arusaadav ainult minu enda jaoks.
Paar lugemist ka, mis jäävad küll kuu esimesse poolde, viimasel ajal pole lugemisest midagi välja tulnud. Ajakirjanik Rein Sikk on mulle oma kujundliku kirjutamisviisi ja humoorika lähemisega alati meeldinud, aga raamatu lugemisel hakkas see ajakirjanduslik stiil natuke häirima. Kas see raamat "Minu..." sarja ka sobib, tekitas minu jaoks samuti küsimusi. Iseenesest oli tore lugemine, huumor päästab palju. Soomeugrilastest sai ka rohkem teada, aga polnud nagu sellist raamatut ühendavat telge. Raamat oleks nagu tükkidest kokku pandud.
Teine on siis Marques`i raamat. See, mis eestlastest ja Eestist oli kirjutatud, läks rohkem korda kui rahvusvahelistest probleemidest kirjutatu. No jah, poliitika pole just minu lemmikteema. Järgmist osa võiks ka ju lugeda, kui aega on ja raamatukogust kätte saab.
Reedel käisin eelmiste kolleegidega väljas "Sweet Rosie`s". Tore õhtu oli, sai palju uudiseid teada- naisterahva asi, kes kellest lahku läinud, kuidas kellegi lapsed elavad ja kes tuttavatest last ootab. Mõnest inimesest on tõeliselt kahju. Ja kahjuks peab ikka tõdema, mitte midagi pole siin elus kindlat. Täna paistab elus kuldne päike, homme müristab ja sajab vihma.
Täna oli kaltsuka külastus. Paar täitsa head leidu. Nii et minu ostlemismõnu on ka rahuldatud? Igaühele tema rahakoti järgi.

3 comments:

  1. Tere! Tänades eelmise vastukaja eest annan teada, et olen valmis saanud uue ugrimugri stiilis, aga hoopis ajakirjanduse tagamaadest rääkiva raamatu. mis kannab nime "Ajalehe anatoomia." ( http://menuk.ee/portfolio-item/ajalehe-anatoomia/ ) Äkki pakub selle arvustamine huvi?
    Parimate soovidega:
    Rein Sikk

    ReplyDelete
  2. Ma pole kunagi näinud ega kuulnud sellistest inimestest nagu dr Idialu. Dr Idialu on inimkujul jumal, inimesed nimetavad teda maapealseks jumalaks. Mu abikaasa petab mind alati ja iga kord, kui ma ütlen talle, et lõpeta petmine, ärritub ta ja ähvardab majast lahkuda, jätkab ta mitu kuud petmist, sest toob teise naise koju, kui mind seal pole. Armastasin teda nii väga ega tahtnud teda kaotada, kuid oma suureks üllatuseks tulin ühel päeval tema töölt tagasi ja avastasin, et ta võttis oma asjad ja läks teise naise juurde elama. Ma nutsin ja jäin pikka aega üksi, kuni mu sõber kontoris rääkis mulle, kuidas dr Idialu aitas tal pärast 6-aastast lahutust oma abikaasa tagasi tuua, nii et võtsin WhatsApi kaudu kohe ühendust doktor Idialuga ja rääkisin talle oma olukorrast ning ta ütles mulle : ta aitab mind ja mu abikaasa tuleb tagasi ja palub mind põlvili 12-16 tunni jooksul. Tegin kõik, mida doktor Idialu mulle ütles, ja minu suureks rõõmuks juhtus kõik 13 tunni jooksul täpselt nii, nagu doktor Idialu enne ütles. Mu abikaasa tuli minu juurde tagasi ja kukkus põlvili, nuttes ja andestades talle andeks. Kas vajad abi? Võtke arsti Idialuga kohe ühendust e-posti teel: doctoridialuspellcaster@gmail.com või WhatsApp: +2348118448718

    ReplyDelete
  3. Mieheni huijasi ystäväni kanssa, hän muutti toisen naisen kanssa. Mieheni, joka ei nyt pystynyt toimeen ilman minua, ei halua nähdä minua. Olen niin onnellinen, että sain rakkaan aviomieheni takaisin sen jälkeen, kun väärennetty loitsunharjoittaja huijasi minua kahdesti, mutta kiitän Jumalaa siitä, että tohtori Lomi auttoi tuomaan mieheni takaisin viipymättä ilman minkäänlaista huijaustoimintaa. yhteyttä tähän Jumala lähetti oikoluvun sähköpostiinsa; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM, lupaan, että hän auttaa sinua ratkaisemaan suhteesi ongelman, hänen sanansa ovat SURE.

    ReplyDelete