Tuesday, August 11, 2009

Reis Peipsi äärde

Paar viimast päeva on möödunud hoidistamise tuhinas, nii et pole aega saanud millegi muuga tegeleda. Tänaseks lubati selle suve viimast päikesepaistelist ja suvist päeva, nii et proovisin võimalikult palju õues viibida ja seda suvetunnet ning päikest mustadeks päevadeks endasse ahmida.
Eelmise nädala neljapäeval otsustasime ka sel suvel ühe reisi ette võtta ja sihtkohaks valisime Peipsi järve äärse, sest see jäi omal ajal, kui rohkem ringi sõitsime, avastamata. Meie 16aastane pubekas ajas aga oma sõrad vastu ja keeldus kaasa tulemast. Olime mõistlikud lapsevanemad ja austasime ta soovi, pealegi sai ta kodus nõnda ka loomade eest hoolitseda.Pärast mõtlesime küll, et tegelikult oleks pidanud ta kaasa vedama, sest vaevalt enam sellist aega tuleb, kus me koos niimoodi sõidame. Esimese päeva marsruut oli Paide-Tamsalu-Väike-Maarja-Avinurme-Tudulinna-Kuremäe-Vasknarva-Kauksi. Öösel olime RMK ööbimiskohas Uuskülas.














Mis meelde jäi? Kilomeetrite kaupa võis autoga sõita metsa vahel, ilma et sa kohtaks mõnda teist autot. Väiksed külakesed, asulad, mis kohati tundusid nagu välja surnud.
Teisel päeval Rannapungerja-Mustvee-Kallaste-Alatskivi-Pala-Palamuse-Jõgeva-Põltsamaa-Suure-Jaani-Vändra-Pärnu.
Peipsi oli ilus; kõik järve äär oli tihedalt majade ja suvilatega palistatud. Ööbimisest nii palju, et RMK-l oli terve metsaalune täis grilli, laua ja pingiga platsikesi. Hästi tore ja pealegi tasuta. Peipsi jäi 100 meetri kaugusele.















Iisaku vaatetorn, kust avanes imeilus vaade ümbritsevale, järgmisel pildil oleme teel Kuremäe kloostrisse, mille siseõu oli oma lillede ja väikeste hoovimajadega meeldejääv.
















Palamuse vana koolimaja ja jõel parv. Järgmisel pildil Vasknarva linnus otse Narva jõe ääres ja majade vahel. Üle jõe paistis juba Venemaa.



Üks armas rong Avinurmes ilusas kohas, seal võis näha ka küüditamise vagunit. Aga kuna see oli värskelt üle värvitud, ei jätnud ta sellist loomulikku muljet, aga võib olla ongi nii parem.

No comments:

Post a Comment