Wednesday, June 16, 2010

Kurbus ja rõõm käivad käsikäes

Elu täis vastuolusid- on viimase aja deviis. Kolm halba asja juhtusid järjestikku: reedel maksin hamba parandamise eest üle 800 krooni, täitsa jube roim rahakotis, millega ei osanud enne arvestada. Kõige jubedam oli muidugi täditütre ja tema mehe hukkumine süstavõistlusel. Me pole küll ja täiskasvanuna eriti kokku puutunud, aga rööpast välja lõi ikka. Matuseaeg pole ka veel selgunud.
Eile hakkasid riburada tulema riigieksamitulemused, mis olid üllatavalt head. Ka murelapsed tegid ära. Olin väga õnnelik, sest proovisin neid tõesti südamest õpetada ja see oli ju minu uus kogemus. Aga ometi täna hakkas mu rõõmutunne alanema. Otse nagu rusikas silmaauku on üks tsitaat raamatust "Arsti kirjad", mida tahan ka edaspidi tsiteerida.
"Pidutseda mõttes. Tundub küll, et kui jagad rõõmu teisega, siis võib see ivake kadedust tekitada ja teine haukab su rõõmu otsast tükikese ära."

Lugenud olen viimasel ajal rohkem. "Peksta ja kallistada" mõtteid eestlastest, võis ju lugeda, aga erilist muljet ei jätnud, paljud arvamused on juba sellised "kulunud" . Teine raamat, mis meeldis ja mille lugemine ruttu läks, olgu ka siin nimetatud -Bulgakovi "Noore arsti märkmed"


No comments:

Post a Comment