Monday, July 19, 2010

Suvi ja raamatud

Pool puhkusest on läbi ja tahaks midagi muud, sõita kuhugi, reisimõtet pole ka veel maha maganud. Täna langes see Ungari variant ära, jääb veel Horvaatia, aga sinna pean üksi minema. Olen ma selleks valmis? Kunagi mõtlesin, kuidas saab üksi reisida, aga nüüd ei tundugi see enam nii imelik.
Raha kulub ka omajagu, aga kas see reis on seda hinda väärt?
Nüüd aga raamatutest. Üks elulooraamat, mis jättis oma jälje, on läbi loetud- Evelin Kivimaa kirjutatud "Alasti elu. Arvo Kukumägi". Elulooraamatutest hindan seda rohkem kui teisi, sest see raamat oli ausam, polnud nii hillitsetud. Kukumäe elust annaks vist veel mitu raamatut kirjutada. See raamat pani mõtlema, süstis lugejasse ka ängi. Kukumägi sai 18aastaselt kuulsaks oma "Tätoveeringu" filmiga, edasi tulid järgmised filmid. Ise on ta pärit Setumaalt, tõeline maapoiss. Kuidas mõjub kuulsus, linnakeskkond noorele inimesele? Mis oleks temast saanud, kui ta poleks lavakunsti sisse saanud? Need küsimused jäid painama. Ja loomulikult ka see alkoholiprobleem, elu ühest tsüklist järgmisesse. Kui palju kannatasid selle pärast lähedased, lapsed? Kui suur peab olema selle inimese kannatus ja armastus, kes suudab sellise inimesega oma elu siduda? Samas olen ka teiste alkohoolikute puhul seda tähele pannud, et klammerdutakse selle külge, et ma olin tubli, sain millegagi hästi hakkama, tõmmatakse see endale kilbiks. Mulle meeldisid need teiste inimeste kommentaarid, mis polnud sellised "peetud", pigem õiglased, aga mitte halvustavad.
Teiseks raamatuks on Maarja Kangro novellikogu "Ahvid ja solidaarsus". Solidaarsusest see raamat ongi, tegevus toimub mitmeski jutus kusagil välismaal, kus põrkuvadki kokku erinevate inimeste maailmast arusaamad. Lisaks veel 21. sajandi naise valikud. Kuidas leida oma lapsele 24 tunni jooksul, mis on kõige parem rasestumisaeg, sobiv isa, õigemini eostaja?

Pildistasin seda raamatut meie taksikassiga koos, kes end palavuses pikaks- pikaks venitas.

No comments:

Post a Comment